Zorin OS 12 Lite Beta Feedback

Re: Zorin OS 12 Lite Beta Feedback

Postby Swarfendor437 » Sun Jul 23, 2017 9:51 pm

Finally got round to adding Beta iso 32-bit version to my MultiSystem boot USB thumb drive - very fast in operation; my only personal issue is with xfce Settings Manager - and I thought learning about 'dConf Editor' was hard! :lol:
Concerned to see that there is no Screen Reader (Orca) present. But here are a couple of YouTube shots in Chrome of me as it were listening to THYX 'Forgotten' from their 'Super Vision' album:

ZorinLiteG.jpg


ZorinLiteH.jpg


The screenshot application was another issue in that saving as .jpgs did not reduce their size - had to use Gimp to rescale and export lower resolution which was a bit of a disappointment compared to the Core/Ultimate versions that do that for you.

Now what just freaked me out was that I ran Printers and the Canon All-in-One was showing instantly!! Spoooooky!

Simple Scan did not work - suspect as in Core will have to download the GNU/Linux package from Canon to get the Scanner working as I had to in Ultimate.
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10188
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Zorin OS 12 Lite Beta Feedback

Postby MBMz10 » Mon Jul 24, 2017 2:45 am

Swarfendor437, curious why you used the beta seeing as the main release has been out for some time now?
Also in your second screen shot, the tray/notification/clock area the icons appear like there in 2 rows, how you do that?
Linux eXspert: Where "X" is the unknown and "spert" is a drip under pressure.
User avatar
MBMz10
 
Posts: 409
Joined: Sun Dec 13, 2015 12:14 pm

Re: Zorin OS 12 Lite Beta Feedback

Postby Swarfendor437 » Mon Jul 24, 2017 1:36 pm

Hi, I downloaded both 32-bit and 64-bit betas and had not had the time to play with either until the posting you referred to. All I did to get the panel systray icons to be double row was increase the pixel height of the icons on the panel but there is also a setting for how many rows if memory serves correctly but I did not touch that setting, just the panel/icon height bit. ;) :D
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10188
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm
Previous

Return to Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests