Zorin OS 15 Beta Feedback

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Modest » Tue May 28, 2019 8:23 pm

Swarfendor437 wrote:
Modest wrote:The screenshot has three windows open. Is it difficult to determine the boundaries? Me too. It's funny.
I think the way gnome shell works these days there is not much need for this as when you scroll your mouse in the window, the contents move accordingly - it makes for better space use I guess? ;) :D


I don't know .. just closed the wrong window a couple of times.
It seems to me that this does not mark the border clearly. Or am I wrong?


https://radikal.ru/video/w7Q6HRJj3l0
User avatar
Modest
 
Posts: 14
Joined: Fri Dec 04, 2015 5:51 am

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Modest » Tue May 28, 2019 8:47 pm

It should be like this.


Image

Can I write in two languages? My friends from Russia are reading the forum.
Last edited by Modest on Tue May 28, 2019 9:22 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Modest
 
Posts: 14
Joined: Fri Dec 04, 2015 5:51 am

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Swarfendor437 » Tue May 28, 2019 9:17 pm

Be my guest!

Пожалуйста, сделайте! и спасибо!

;) :D
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 9865
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Swarfendor437 » Tue May 28, 2019 9:30 pm

I've been searching on the borders issue - this is to do with Gnome Shell (beyond the Zorin Devs control). You could try and install Wayland but this created problems for me when it was present in the alpha:

https://askubuntu.com/questions/715160/ ... nome-15-10

Well noticed Zorin on Wayland is an option at login but no windows borders - I get freezes with Wayland - prefer the default desktop (top option when you click on the 'cog' at login)
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 9865
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Modest » Wed May 29, 2019 4:34 am

Swarfendor437 wrote:I've been searching on the borders issue - this is to do with Gnome Shell (beyond the Zorin Devs control). You could try and install Wayland but this created problems for me when it was present in the alpha:

https://askubuntu.com/questions/715160/ ... nome-15-10

Well noticed Zorin on Wayland is an option at login but no windows borders - I get freezes with Wayland - prefer the default desktop (top option when you click on the 'cog' at login)


This is not a problem. It seemed to me that developers should see. The window has no contour.
I made a shadow appear on the edge of the window. I need to reduce the monitor brightness

Image
rus
В целом я не вижу проблем в настройках границы окна для пользователя. Я просто хотел указать, что по умолчанию белый фон на белом фоне другого окна не имеет границы и визуально трудно определить, какое окно активно и какое нужно закрыть. И у меня засвечивает монитор немного.
User avatar
Modest
 
Posts: 14
Joined: Fri Dec 04, 2015 5:51 am

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby seeiis » Fri May 31, 2019 12:56 am

I cant install the beta on my NVME Drive in a laptop, next to windows, doesnt recognize the installer through uefi

Somebody can help?
User avatar
seeiis
 
Posts: 1
Joined: Fri May 31, 2019 12:54 am

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback - LibreOffice Bug

Postby Modest » Fri May 31, 2019 11:55 am

knimer wrote:
Swarfendor437 wrote:
knimer wrote:Hello,

In Zorin only, as I use other distros - when you toggle options in LibreOffice applications, the check-box is not changed. It is always empty and not sure if it got changed or not!!
Also, in Zorin, when I install LibreOffice from Snap Store, it is fine!

I like the visual changes introduced in Zorin version, but this is a killer as I cannot figure out what are my settings and preferences!!

The video on the link below will describe this bug very clearly.

https://drive.google.com/open?id=12nf29 ... JZDH3qAJTx

Looking for an answer.

Regards,
K


Just had to reinstall the system of 15 Beta and I have no issues in LibreOffice that comes with the Beta. I downloaded updates during install (not drivers as I don't want nvidia proprietary drivers - not needed and safer) and just done an update including update to kernel 4.18.0.18 - interestingly the extended tips was unchecked before updates after install, and after updates it is ticked! Can untick and tick at will.


-----

I noticed that the issue happens when using the light appearance theme!! With the dark theme it does not happen.

Yet, it is working now. I got an update for many Zorin components and LibreOffice as well. Now it works fine. The "tick" mark was white... while it should be darker to appear. Now it is fine.

It looks someone is reading our posts and works on it.

Thanks a lot



Yes, someone reads our messages. A couple of days ago, I wrote that the assembly did not have enough packages python3. And yesterday they were added with the update. This is strange?

Да, кто-то читает наши сообщения. Пару дней назад я писал, что в сборке не хватает пакетов python3 . И вчера их добавили с обновлением. Это странно?
User avatar
Modest
 
Posts: 14
Joined: Fri Dec 04, 2015 5:51 am

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby BeatlesFan#1 » Sun Jun 02, 2019 5:29 pm

Hello,

I added a line to fstab so my network drive is mounted at startup, however, Libre Office gives the error 'invalid parameter' when opening any document from there, but if i mounted using Files app, i do not have those problems. Code i use is below. What am i doing wrong? Would it help if i format my drive from ntfs to ext4?

Code: Select all
//(Source) /(Mounting to) cifs credentials=/etc/.ndcredentials,rw,uid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlmssp,vers=1.0  0  0


Thank you for your help!
User avatar
BeatlesFan#1
 
Posts: 14
Joined: Fri Oct 24, 2014 3:51 pm

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Swarfendor437 » Sun Jun 02, 2019 6:29 pm

seeiis wrote:I cant install the beta on my NVME Drive in a laptop, next to windows, doesnt recognize the installer through uefi

Somebody can help?


Please read this thread from Ubuntu-Mate carefully:

https://ubuntu-mate.community/t/cant-se ... ll/18463/3
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 9865
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Zorin OS 15 Beta Feedback

Postby Swarfendor437 » Sun Jun 02, 2019 6:30 pm

BeatlesFan#1 wrote:Hello,

I added a line to fstab so my network drive is mounted at startup, however, Libre Office gives the error 'invalid parameter' when opening any document from there, but if i mounted using Files app, i do not have those problems. Code i use is below. What am i doing wrong? Would it help if i format my drive from ntfs to ext4?

Code: Select all
//(Source) /(Mounting to) cifs credentials=/etc/.ndcredentials,rw,uid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlmssp,vers=1.0  0  0


Thank you for your help!


Just make sure that your Zorin machine and the drive it is connecting to are in the same Windows group - assuming Windows machines are accessing the same files.
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 9865
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm
PreviousNext

Return to Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests