Bluetooth headphones?

Bluetooth headphones?

Postby Jmnyc » Sat Jun 15, 2019 11:38 pm

Installed 15 ultimate but bluetooth wont see/connect to my headphones. Any fix?

Thanks
User avatar
Jmnyc
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 09, 2019 3:13 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Sun Jun 16, 2019 1:14 pm

Hi, follow the tips here and let us know if it worked - requires use of some terminal commands:

https://medium.com/@overcode/fixing-blu ... b8dbf7ddd6
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10467
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby rajasmitmondal » Sun Nov 17, 2019 10:26 am

its not working for me.
User avatar
rajasmitmondal
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 15, 2019 12:32 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Sun Nov 17, 2019 12:15 pm

Jmnyc wrote:Installed 15 ultimate but bluetooth wont see/connect to my headphones. Any fix?

Thanks


Update - you may need to install this package from synaptic package manager:

bluez-btsco - package specifically aimed for bluetooth headphone usage.

Also check that Gnome blue-tools is installed.

You may also want to install the following packages:
bluez-tests
bluez-tools
btscanner
connman

Alternave solution:

https://thinkpenguin.com/gnu-linux/clea ... u-linux-v2

Keep us posted. ;) :D
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10467
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Sun Nov 17, 2019 12:19 pm

Update: see if the script stated at bottom of page works, but be aware that the script was for an earlier kernel:

https://askubuntu.com/questions/1050304 ... -18-04-lts
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10467
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Return to Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 10 guests