Aero view in Zorin?

Aero view in Zorin?

Postby mdiemer » Fri Oct 30, 2015 3:24 am

One of the (few) things I miss about Windows 7 is the aero view. I see there is an OS called Makalu LInux, which has aero. Anyone thinking of bringing this feature to Zorin? Many people love it. There is already a touch of it in the toolbar. It would be another draw for people disillusioned with Windows.
Gateway GT5656
Athlon 64 X2 6000+/3.0 GHz
Nvidia 6150SE mobo
6 GB RAM
GeForce 8400 GS
2 500GB HDD's
Antec 450 WATT PS
User avatar
mdiemer
 
Posts: 468
Joined: Fri Aug 14, 2015 12:02 am

Re: Aero view in Zorin?

Postby Swarfendor437 » Fri Oct 30, 2015 11:52 am

Hi, the only Aero View in Zorin is the 'window switcher':

http://zorinos.com/images/screenshots/10/Switcher.png

Makulu Linux uses Cinammon - you can add this yourself via synaptic package manager - just click on the 'Z' logo next to your login details in the Login box to change to the new DE:

download/file.php?id=4371&mode=view
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10441
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Aero view in Zorin?

Postby mdiemer » Sat Oct 31, 2015 4:13 am

Thanks Swarf. I got as far as installing a bunch of things with the SPM (various kinds of muffins etc), but when I restarted and looked for the new Cinnamon DE, all I saw were Zorin and Gnome DE's. No Cinnamon listed. Where am I going wrong?
Gateway GT5656
Athlon 64 X2 6000+/3.0 GHz
Nvidia 6150SE mobo
6 GB RAM
GeForce 8400 GS
2 500GB HDD's
Antec 450 WATT PS
User avatar
mdiemer
 
Posts: 468
Joined: Fri Aug 14, 2015 12:02 am

Re: Aero view in Zorin?

Postby Swarfendor437 » Sat Oct 31, 2015 12:38 pm

Are you set to 'Main Server' for your updates and software downloads? It should be in there somewhere - try updating your system first then go to the repositories again via synaptic and if it is showing up, mark for reinstallation and see what happens then. :D
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10441
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Aero view in Zorin?

Postby mdiemer » Sat Oct 31, 2015 6:19 pm

Thanks Swarf for the help. I'm not sure what you mean by "setting it to the main server." However I did an update via system tools. I then went back to SPM and again did search on Cinnamon. A bunch of things came up (I'm assuming this is what is meant by repositories?). They were already installed, and I think they are what I did last night. I then reinstalled all of them, which went fine. But still no Cinnamon in the DE choices at log-in. Just two Zorin choices, and two Gnome choices. I've done some internet searches on this. Nothing comes up specifically for putting Cinnamon on Zorin, but lots of things do for Ubuntu. Would that work for Zorin? I don't want to try something that might mess things up.
Gateway GT5656
Athlon 64 X2 6000+/3.0 GHz
Nvidia 6150SE mobo
6 GB RAM
GeForce 8400 GS
2 500GB HDD's
Antec 450 WATT PS
User avatar
mdiemer
 
Posts: 468
Joined: Fri Aug 14, 2015 12:02 am

Re: Aero view in Zorin?

Postby Swarfendor437 » Sat Oct 31, 2015 8:30 pm

Hi, I will need to look at this again as I overwrote my Zorin 10 install with an updated version of insider th2 release of Win 10 pro so I could see if everything transferred ok (data wise) and it didn't, so that I could get Zorin on the disc with the old version of th2! Bear with! ;) :D
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10441
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Aero view in Zorin?

Postby mdiemer » Sat Oct 31, 2015 9:56 pm

Yikes! Sounds like you got your hands full. No rush, I'll see what I can come up with.
Gateway GT5656
Athlon 64 X2 6000+/3.0 GHz
Nvidia 6150SE mobo
6 GB RAM
GeForce 8400 GS
2 500GB HDD's
Antec 450 WATT PS
User avatar
mdiemer
 
Posts: 468
Joined: Fri Aug 14, 2015 12:02 am

Re: Aero view in Zorin?

Postby mdiemer » Mon Nov 02, 2015 6:47 pm

I will try putting Cinnamon on my Ubuntu partition, which is on another drive. I downloaded Mint Cinnamon, ran it from the CD, just to get an idea of what it's like. I had Mint Mate a couple years ago. Have to say I was not that impressed. I have been checking out Makulu Aero, but it seems like it's not quite there yet. So I'll put Cinnamon on Ubuntu, get rid of the Unity DE. Eventually, if I like it, I may put it on Zorin. If Zorin ever got the Aero view, that would be Heaven!
Gateway GT5656
Athlon 64 X2 6000+/3.0 GHz
Nvidia 6150SE mobo
6 GB RAM
GeForce 8400 GS
2 500GB HDD's
Antec 450 WATT PS
User avatar
mdiemer
 
Posts: 468
Joined: Fri Aug 14, 2015 12:02 am

Re: Aero view in Zorin?

Postby mdiemer » Tue Nov 03, 2015 6:16 am

So I installed Cinnamon on my Ubuntu partition. Whoa. It took my breath away. With some gorgeous nature wallpapers, the aero effect blows windows away. I have it set up with the Windows 7 Aero theme. Not sure if I will put Cinnamon on Zorin. Part of me just wants to let Zorin be Zorin. But I really prefer Zorin, so if I find I'm spending more time on Ubuntu because of the aero effect, I'll have to do it. If I can figure out how. No kidding, this DE is just stunning. I had no idea it was this good. They have created a masterpiece with Cinnamon, in my opinion.
Gateway GT5656
Athlon 64 X2 6000+/3.0 GHz
Nvidia 6150SE mobo
6 GB RAM
GeForce 8400 GS
2 500GB HDD's
Antec 450 WATT PS
User avatar
mdiemer
 
Posts: 468
Joined: Fri Aug 14, 2015 12:02 am

Re: Aero view in Zorin?

Postby Swarfendor437 » Tue Nov 03, 2015 1:49 pm

Cinammon DE was/is developed by Linux Mint - and you should find that the left Windows key launches the Menu. If you edit 'themes' on the Panel you can add them from the internet like this:

download/file.php?id=4369&mode=view

Please note that I created that 'Z' logo from the official one and replaced the standard logo. ;) :D
https://vimeo.com/user15592214
https://trisquel.info/
https://www.opendesktop.org/member/257685/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 10441
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm
Next

Return to Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest