Bluetooth headphones?

Bluetooth headphones?

Postby Jmnyc » Sat Jun 15, 2019 11:38 pm

Installed 15 ultimate but bluetooth wont see/connect to my headphones. Any fix?

Thanks
User avatar
Jmnyc
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 09, 2019 3:13 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Sun Jun 16, 2019 1:14 pm

Hi, follow the tips here and let us know if it worked - requires use of some terminal commands:

https://medium.com/@overcode/fixing-blu ... b8dbf7ddd6
https://vimeo.com/user15592214
https://www.deviantart.com/swarfendor437
https://trisquel.info/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 11618
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby rajasmitmondal » Sun Nov 17, 2019 10:26 am

its not working for me.
User avatar
rajasmitmondal
 
Posts: 5
Joined: Fri Nov 15, 2019 12:32 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Sun Nov 17, 2019 12:15 pm

Jmnyc wrote:Installed 15 ultimate but bluetooth wont see/connect to my headphones. Any fix?

Thanks


Update - you may need to install this package from synaptic package manager:

bluez-btsco - package specifically aimed for bluetooth headphone usage.

Also check that Gnome blue-tools is installed.

You may also want to install the following packages:
bluez-tests
bluez-tools
btscanner
connman

Alternave solution:

https://thinkpenguin.com/gnu-linux/clea ... u-linux-v2

Keep us posted. ;) :D
https://vimeo.com/user15592214
https://www.deviantart.com/swarfendor437
https://trisquel.info/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 11618
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Sun Nov 17, 2019 12:19 pm

Update: see if the script stated at bottom of page works, but be aware that the script was for an earlier kernel:

https://askubuntu.com/questions/1050304 ... -18-04-lts
https://vimeo.com/user15592214
https://www.deviantart.com/swarfendor437
https://trisquel.info/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 11618
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Re: Bluetooth headphones?

Postby Astyanax » Mon May 11, 2020 1:44 am

Swarfendor437 wrote:Hi, follow the tips here and let us know if it worked - requires use of some terminal commands:

https://medium.com/@overcode/fixing-blu ... b8dbf7ddd6


Hello! I'm using Zorin OS 15.2 Ultimate and run into the problem, mentioned above.

Scenario is:
1) I pair my bluetooth headset
2) When it is paired it suddently disconnects
3) I cannot turn on the switch on buletooth dialog
4) In /var/log/syslog I found the following message (replaced sensitive data with XX):
May 11 02:50:55 XXXXXXX bluetoothd[991]: message repeated 8 times: [ a2dp-sink profile connect failed for XX:XX:XX:XX:XX:XX: Protocol not available]

After following instruction, headset started to work and I could test it and adjust the volume.

Thank you, Swarfendor437!
User avatar
Astyanax
 
Posts: 11
Joined: Sun May 06, 2018 10:51 pm
Location: Odessa, Ukraine

Re: Bluetooth headphones?

Postby Swarfendor437 » Mon May 11, 2020 3:14 pm

Astyanax wrote:
Swarfendor437 wrote:Hi, follow the tips here and let us know if it worked - requires use of some terminal commands:

https://medium.com/@overcode/fixing-blu ... b8dbf7ddd6


Hello! I'm using Zorin OS 15.2 Ultimate and run into the problem, mentioned above.

Scenario is:
1) I pair my bluetooth headset
2) When it is paired it suddently disconnects
3) I cannot turn on the switch on buletooth dialog
4) In /var/log/syslog I found the following message (replaced sensitive data with XX):
May 11 02:50:55 XXXXXXX bluetoothd[991]: message repeated 8 times: [ a2dp-sink profile connect failed for XX:XX:XX:XX:XX:XX: Protocol not available]

After following instruction, headset started to work and I could test it and adjust the volume.

Thank you, Swarfendor437!


Glad it worked for you! :D
https://vimeo.com/user15592214
https://www.deviantart.com/swarfendor437
https://trisquel.info/

Machine: ASUS X470-PRO, AMD Ryzen 7 1700X 8 Core, 16 Gb RAM, ZOTAC Geforce GT1030 (2 Gb)
User avatar
Swarfendor437
 
Posts: 11618
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:51 pm

Return to Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests